Ben je op zoek naar een nieuw boek voor je kind? Dan is het handig om na te gaan wat het leesniveau van het kind is. Aan de hand daarvan kun je immers kiezen voor een geschikt boek. Het is wel belangrijk om niet alleen te letten op het leesniveau. Je wil immers dat je kind ook geniet van het desbetreffende boek. Daarom kies je voor een interessant verhaal dat past bij de interessegebieden van je kind. Denk maar aan verhalen uit het dagelijks leven. Aan dergelijke verhalen kan je kind zich spiegelen. We begrijpen ook dat kinderen niet gelijk zijn aan elkaar. Daarom geven we je meerdere keuzemogelijkheden. In dit artikel helpen wij je om het beste AVI M4 boek voor jouw kind te vinden. Daarbij heb je keuze uit verschillende genres en ook verschillende boeksoorten. Lees het artikel en kies jouw beste AVI M4 boek uit!

Beste AVI M4 boek van 2020

Aangezien we weten dat elk kind anders is, is het wellicht moeilijker om het ideale boek uit te kiezen. Het ene kind houdt bijvoorbeeld van een verhaalboek over sport terwijl het andere kind het liefst over draken leest. Er zijn ook kinderen die verhaalboeken maar niets vinden. Zij willen het liefst bezig zijn met doe-boeken oftewel boeken met spelletjes. Zelfs als je weet waar een kind van houdt, kan het uitkiezen van het beste AVI M4 boek moeilijk zijn. Kinderen veranderen namelijk als de bladeren van de bomen. Hoe ga je dan te werk? Wij hebben de oplossing! Je kunt namelijk nagaan welke boeken momenteel populair zijn. Aan de hand daarvan kies je vervolgens een boekje uit. Wij vertellen je in dit artikel over de top 5. Je vindt hier dus gemakkelijk het beste AVI M4 boek voor jouw kind.

1. Dolfje Weerwolfje – Rekenspelletjes 7+

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten boeken. Het is belangrijk dat we het verschil kennen tussen diverse boeken. Als er gesproken wordt over boeken, denkt men meestal immers aan Dolfje Weerwolfje - Rekenspelletjes 7+verhaalboeken. Echter, doe-boeken zijn ook zeer populair onder kinderen. Dit zijn soms speelboekjes, maar je kunt ook kiezen voor oefenboekjes. Zo is je kind educatief bezig. Als een kind van tevoren weet dat het om een oefenboek gaat, is hij/zij meestal niet geïnteresseerd. Daarom kies je voor een doe-boek uit een boekenreeks die het kind leuk vindt. Is jouw kind een fan van de serie Dolfje Weerwolfje? Zoek je bovendien naar het beste AVI M4 boek, dat tevens een doe-boek is? Kies dan voor Dolfje Weerwolfje – Rekenspelletjes 7+.

Wij vinden dat het boek Dolfje Weerwolfje – Rekenspelletjes 7+ het beste AVI M4 boek voor jouw kind is. Dit komt doordat het boekje een oefenboek oftewel een doe-boek is uit de reeks Dolfje Weerwolfje. Je kind komt dus zijn/haar favoriete boekvriendjes tegen en is tegelijkertijd educatief bezig. In het boekje kom je hersenkrakers tegen. Deze zijn in het boek gezet in de vorm van gezellige, maar ook uitdagende rekenpuzzels, raadsels en spelletjes. Als je kind met het boek bezig is, wordt hij/zij uitgedaagd om samen met Dolfje de puzzels op te lossen. Weet je wat bovendien nog leuker is? Het doe-blok staat garant voor urenlang puzzelplezier!

Eigenschappen van het boek Dolfje Weerwolfje – Rekenspelletjes 7+:

2. Blitz! – Troep in de ruimte

In je zoektocht naar het beste AVI M4 boek kom je verschillende soorten boeken tegen. Heb je besloten dat je het liefst een verhaalboek wil hebben, dan zijn er nog steeds veel keuzemogelijkheden. Het is in dat geval handig om te Blitz! - Troep in de ruimtekiezen voor een boekje over een onderwerp dat je kind aantrekt. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een boekje over hedendaagse gebeurtenissen/problemen. Denk er bijvoorbeeld aan dat wij mensen de aarde enorm vervuilen. Misschien zijn de gevolgen nu nog niet echt merkbaar, maar we moeten allemaal bijdragen aan het behoud van de planeet. Is een boekje over vervuiling daarom ideaal voor jouw kind? Dan raden we het boek Blitz! – Troep in de ruimte aan.

In het boek Blitz! – Troep in de ruimte luieren Blitz en zijn vogeltje Priet gezellig op bol Nul. Plotseling komt een hoop troep voorbij zweven. Ze zien onder andere een bed, een badkuip en een stoel voorbij zweven. Nu vraagt Blitz zich terecht af waar al die rommel nou vandaan komt. Hij is zelfs boos om dit gebeuren, hoewel Priet het allemaal prachtig vindt. Plotseling vliegt er een vrolijk speelding langs. Priet voelt zich zo aangetrokken tot het toestel dat het ernaartoe vliegt. Vervolgens zweeft hij verder en verder weg tot hij kwijt is. Blitz weet niet wat hij zal doen zonder Priet. Wat kan hij doen om hem terug te vinden? Dit boek over vervuiling en vriendschap is voor jouw kind wellicht het beste AVI M4 boek.

Eigenschappen van het boek Blitz! – Troep in de ruimte:

3. Ik ♥ lezen – Monsters in de school

Heb je de beschrijving over het vorige boek gelezen? Dan heb je gezien dat dat boek zodanig in elkaar is gezet dat het gemakkelijk te lezen is voor dyslectici. Andere boeken zijn echter meer gericht op beginnende of juist gevorderde Ik ♥ lezen - Monsters in de schoollezers. Is je kind een beginnende lezer? Dan is een aanbevolen boekenreeks voor hem/haar de reeks Ik ♥ lezen. Deze reeks is speciaal ontwikkeld voor beginnende lezers. Bovendien kun je kiezen voor allerlei leuke verhalen, die kinderen aantrekken. Klinkt een verhaal over monsters op school als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Als dat het geval is, dan kennen we een verhaalboek dat je kind vast wel interessant zal vinden. Het boek heet Ik ♥ lezen – Monsters in de school.

Kinderen genieten van het verhaal in dit boek, omdat het te maken heeft met onrust op school. Zo is de school geen “saaie” plek meer, maar ergens waar er een mysterie opgelost moet worden. In het boek Ik ♥ lezen – Monsters in de school stinkt de school. Bovendien zijn alle wc’s verstopt. Daarom denken vele personen binnen de school dat iemand een streek uithaalt. Misschien is er echter een andere oorzaak… Lotte, Ali, Tom en Karla hebben namelijk een oud boek vol monsters gevonden. Zal dat boek er iets mee te maken hebben? Lees het boek en beslis zelf of dit het beste AVI M4 boek voor jouw kind is!

Eigenschappen van het boek Ik ♥ lezen – Monsters in de school:

4. Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar)

Als je kind een bepaald leesniveau heeft bereikt, kan hij/zij toch nog beter leren lezen. Dit is mogelijk door het kind veel te laten oefenen. Door regelmatig te lezen, wordt het kind er namelijk alleen maar beter in. Sommige kinderen Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar)zijn echter dol op variatie. Daarom willen ze niet steeds oefenen met een verhaalboek. Ook doe-boeken zijn niet altijd interessant voor hen. Misschien is het slim om hen af en toe zelfs moppenboeken te laten lezen. Wij hebben een goede oplossing voor je. Je kunt namelijk je kind een gecombineerd boek geven. Een dergelijk boek wordt niet gauw eentonig, omdat het zowel moppen als puzzels en raadsels bevat. Klinkt zo’n boek als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Kies dan voor het boek Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar).

Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor kinderen die behoefte hebben aan variatie. Het boek bestaat namelijk uit een verzameling van verschillende elementen. Zo kom je in het boek leuke verhaaltjes, maar ook de grappigste moppen tegen. Daarnaast zijn er in het boek ook leuke en uitdagende puzzels en raadsels. Je kind voelt zich dus trots wanneer hij/zij puzzels en raadsels heeft opgelost, maar geniet ook van de andere elementen. Om even te ontspannen is een moppenboek of een leuk verhaal namelijk ook ideaal. Laat je kind dus snel het boek Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar) lezen.

Eigenschappen van het boek Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar):

5. De Effies – De Effies aan de bal

Sommige kinderen weten al van kleins af aan welke onderwerpen hen interesseren. Zo houden kinderen soms al vanaf ze peuters zijn van verhalen over bepaalde sporten. Dit kan te maken hebben met het feit dat hun ouders of De Effies - De Effies aan de balbroers/zussen de sport beoefenen. Soms voelen kinderen echter gewoon een bepaalde aantrekking naar een specifiek onderwerp. Heb je gemerkt dat je kind enthousiast wordt bij het lezen van verhalen over voetbal? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar wellicht een boekje over deze leuke sport. Gelukkig kennen we een AVI M4 verhaalboek over voetbal dat je kind wellicht leuk zal vinden. Dit boek heet De Effies – De Effies aan de bal.

Het boek De Effies – De Effies aan de bal is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. In het avontuurlijk verzamelboek zitten er 3 succesvolle AVI-boeken over de Effies. In het eerste boek Vier Tegen Vier doen de voetballertjes mee aan een voetbaltoernooi. Echter, Bas raakt zijn tas kwijt en dreigt daardoor te laat te komen voor de aftrap. In De Effies Gaan Op Kamp slapen de Effies in tenten op het veld. Er is ook een spannende speurtocht en de kinderen gaan na wie het langst wakker blijft. Heeft dit de volgende dag invloed op hun voetbalprestaties? Het laatste verhaal heet De Held Van Het Veld. In dat verhaal is er feest bij de club en komt er een beroemde keeper langs. De voetballertjes mogen penalty’s nemen, maar het is niet Bas zijn dag…

Eigenschappen van het boek De Effies – De Effies aan de bal: