Sommige personen vinden dat het moeilijk is om een boek uit te kiezen om aan een baby voor te lezen. Dit komt doordat de leeftijdsaanduiding op boeken meestal verwijst naar dreumesen, peuters of oudere kinderen. Echter, het uitkiezen van een boekje voor je baby hoeft niet moeilijk te zijn. Kies gewoon voor een boekje waarvan je denkt dat je baby het leuk zal vinden. Meestal hechten baby’s meer waarde aan het feit dat je aan hen voorleest dan aan het verhaal zelf. Weet je toch niet precies hoe je het beste boekje voor baby kunt vinden? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij helpen je namelijk op weg. Zo kun je hier het beste boekje voor baby vinden.

Beste boekje voor baby van 2020

Het leuke van boeken voor baby’s is dat je minder hoeft te letten op specifieke onderwerpen. Baby’s vinden namelijk vrijwel elk boek dat je voorleest leuk. Wil je toch hulp bij het uitkiezen van het beste boekje voor baby? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Wij zijn namelijk nagegaan welke boekjes andere ouders het liefst voor hun baby’s kopen. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 lijst samengesteld. Je vindt zo dus gemakkelijk de populairste babyboekjes. Vervolgens hoef je slechts na te gaan welk boekje jij geschikt vindt voor je baby. Je koopt dan gemakkelijk het beste boekje voor baby.

1. Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek

Als je boekjes wil voorlezen aan heel jonge kinderen, dan maken de woorden niet zoveel uit. Baby’s begrijpen namelijk nog niet alles wat we zeggen. Wat hen wel aanspreekt zijn verschillende kleuren en vormen. Daarom zie je Rupsje Nooitgenoeg - Voelboekvaak dat baby’s graag grijpen aan opvallende voorwerpen. Ook op het gebied van boekjes is het merkwaardig dat baby’s zoeken naar opvallende figuren en kleuren. Is daarom jouw beste boekje voor baby een boekje met opvallende kleuren en vormen? Kies dan voor het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek. Dit boek is om twee redenen het beste boekje voor baby. We vertellen je nu wat deze redenen zijn.

Ten eerste is Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek ideaal voor baby’s, vanwege de vele kleuren en vormen. Deze spreken namelijk tot de verbeelding van zeer jonge kinderen. Ten tweede is het boekje een voelboek. Je kind mag er dus urenlang gezellig mee spelen en de vormen ontdekken. Het voelboek is ook met deze reden ontworpen. Zo laat het baby’s kennis maken met onze kleurrijke wereld. Je kindje kan bijvoorbeeld een glimmende appel voelen. Daarnaast mag hij/zij de zachte manen van een leeuw voelen. Ook de vorm van cijfertjes volgt je kind met zijn/haar vingers. Er komen namelijk allerlei thema’s aan de orde in het boek.

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek:

2. Wat zit er in je buik, mama?

De meeste kinderen vinden het fijn wanneer zij ook een taak hebben tijdens het voorlezen. Jij leest dus bijvoorbeeld voor wat er in het boek is geschreven en je kind wijst plaatjes aan. Daarnaast zijn er ook flapjesboeken, waarbij je Wat zit er in je buik, mama?kind flapjes mag openslaan om achter een antwoord te komen. Meestal zijn dergelijke boeken ideaal voor peuters, maar ook baby’s genieten van het verraselement. Is daarom het beste boekje voor baby een flapjesboek? Dan kun je kiezen voor het boek Wat zit er in je buik, mama?. Dit boek is wellicht het beste boekje voor baby. In het boek zitten er namelijk flapjes die steeds iets nieuws onthullen.

Het verhaal gaat over een jongetje die ziet dat er iets in mama’s buik zit. Alleen weet hij niet precies wat er daar schuilt. Daarom probeert hij te raden of het verschillende dieren zijn. Steeds wanneer hij raadt, kun je een flapje open doen. Zo zie je of er misschien een paard, inktvis of zelfs een chimpansee in mama’s buik zit. Uiteindelijk kom je erachter dat het niet om allerlei dieren gaat. Het jongetje in het boek krijgt namelijk een broertje of zusje. Nu ken je het antwoord op de vraag “Wat zit er in je buik, mama?”. Het grappig rijmverhaal zorgt voor veel voorleesplezier.

Eigenschappen van het boek Wat zit er in je buik, mama?:

3. Raad eens hoeveel ik van je hou

Kinderen die nog niet naar school gaan, zijn meestal met hun ouders bezig. Of het nou gaat om spelen, verhaaltjes voorlezen, eten of slapen, de ouders zijn in de buurt. Zo ontwikkeld het kind een hechte band met de ouders. Ook Raad eens hoeveel ik van je houontstaat er een geweldige liefde tussen de ouders en het kind. Alleen is een dergelijke liefde moeilijk in woorden uit te drukken. Toch is de liefde voelbaar. Kun je jezelf en je kindje hierin terugvinden? Dan is het boekje Raad eens hoeveel ik van je hou wellicht het beste boekje voor baby. Vanwege de manier waarop het boekje geschreven is, is het wellicht het beste boekje voor baby.

In het boek Raad eens hoeveel ik van je hou kom je 2 hazen tegen. De ene haas is de vader en de andere haas is het zoontje. Beide hazen zijn dol op elkaar. Daarom willen ze elkaar duidelijk maken hoeveel ze van elkaar houden. Ze doen dit op de grappigste manieren. Steeds probeert de een de ander te overtreffen. Dit gaat alsmaar door totdat de zoon uiteindelijk in slaap valt. Echter, doordat er zoveel liefde voorkomt in het boek, is het ook superlief voor ouders en kinderen. Vind jij ook dat je niet precies kunt meten hoeveel je van je kindje houdt? Dan lees je gauw dit boekje voor. Misschien kun je je baby na het voorlezen van het boek een zachte kus op zijn/haar voorhoofd geven.

Eigenschappen van het boek Raad eens hoeveel ik van je hou:

4. Bambino loco / Basisdoos

In veel gevallen, als je zoekt naar een babyboekje, vind je ook boekjes voor wat oudere kindertjes. Dit komt doordat je vrijwel elk boekje aan je baby kunt voorlezen. Denk er maar aan dat een sprookjesboek even leuk is voor een baby Bambino loco / Basisdoosals een peuter. Daarnaast zijn boekjes over dieren leuk voor baby’s en ook kleuters. Je gaat dus gewoon na welke boekjes je ideaal vindt voor jouw allerjongste. Heb je meerdere kinderen, dan is het wellicht leuk om te kiezen voor een boek/spel dat beide kinderen leuk vinden. Is een dergelijk boekje het beste boekje voor baby? Kies dan voor Bambino loco / Basisdoos. Hier gaat het eigenlijk om een spel, waar ook je ouder kindje van kan genieten.

Terwijl grote broer of zus met Bambino loco / Basisdoos speelt, geniet je baby ook mee. Daarom is het wellicht het beste boekje voor baby. Met het eerste gedeelte van dit spel kan je kind met een beetje hulp zelf spelen. Het gaat namelijk steeds om 6 overzichtelijke stapjes per spelletje. De basisdoos is daarnaast ook leuk, omdat er boekjes bij passen. Je komt in de doos tevens kleurrijke blokjes tegen, die vast wel de aandacht van je baby zullen trekken. Aan de ene kant zie je een symbool en aan de andere kant zijn er gekleurde bolletjes. Met de doos controleert je kind zelf de uitkomsten. Kinderen kunnen goed met deze stevige doos overweg.

Eigenschappen van het boek Bambino loco / Basisdoos:

5. Het grote Fiep kijkboek

Sommige personen begrijpen niet waarom het handig is om aan baby’s voor te lezen. Zij vinden namelijk dat baby’s hetgeen je voorleest toch nog niet begrijpen. Hoewel dat gedeeltelijk waar is, helpt voorlezen met de ontwikkeling Het grote Fiep kijkboekvan de hersentjes. Als je bovendien kiest voor een kijk- en aanwijsboekje, dan kan je kindje met je meedoen. Zo merk je hoeveel hij/zij heeft onthouden. Klinkt daarom een kijk- en aanwijsboekje als het beste boekje voor baby? Dan raden we het boek Het grote Fiep kijkboek aan. Dit boekje is wellicht het beste boekje voor baby. Het gaat hier namelijk om een leuk kijkboek, waar je veel op kunt ontdekken.

Men noemt het boek Het grote Fiep kijkboek niet zomaar indrukwekkend. Dit boek is namelijk een grote verzameling van leuke plaatjes. Er zijn in het boek namelijk maar liefst 24 spreads met leuke plaatjes. Elke spread bevat een ander thema. Bovendien zijn de thema’s herkenbaar voor baby’s, dreumesen en peuters. Ze gaan namelijk over de wereld binnenshuis en daarbuiten. Zo ontdekt je kind steeds weer nieuwe dingen. Denk er maar aan dat je kind allerlei voertuigen aanwijst en dieren in de dierentuin. Zelfs beroepen, de boerderij en andere thema’s komen aan de orden. Zo verveelt je kind zich geen moment meer.

Eigenschappen van het boek Het grote Fiep kijkboek: