Regelmatig lezen brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je in bepaalde situaties kunt handelen. Daarnaast ontwikkel je je empathisch vermogen. Je leert tevens allerlei nieuwe woorden. Dit geldt voor jong en oud. Als kinderen nog niet kunnen lezen, lees jij als ouder of verzorger aan hen voor. Echter, het lukt niet altijd om boeken voor te lezen, omdat je misschien een druk schema hebt. Gelukkig zijn er ook luisterboeken. Dankzij deze boeken geniet je altijd en overal van je favoriete boeken. Je kunt ook luisteren naar leuke verhalen terwijl je eigenlijk met andere dingen bezig bent. Ook voor kinderen zijn er leuke luisterboeken. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over de populairste luisterboeken voor kinderen. Hier vind je dus het beste luisterboek voor kinderen!

Beste luisterboek voor kinderen van 2020

Door de jaren heen zijn veel leuke kinderboeken voorgelezen en opgenomen. Hierdoor zijn er enorm veel luisterboeken beschikbaar voor kinderen. Voor sommige personen is het daardoor moeilijk om het beste luisterboek voor kinderen uit te kiezen. Gelukkig hoef je niet al deze boeken met elkaar te vergelijken. Wij hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld. Hierbij hebben we rekening gehouden met kinderen van allerlei leeftijden. Het maakt dus niet uit of je zoekt naar een luisterboek voor een peuter, tiener of een leeftijd daartussen. Bij ons komen namelijk alle kinderen aan hun trekken. Doordat we alle 5 populaire boekjes hebben beschreven, ontdek je tevens waar elk boek over gaat. Zo kies je dus gemakkelijk het beste luisterboek voor kinderen uit. Aarzel niet, lees het artikel en maak een keuze!

1. Superjuffie 8 – Superjuffie en het apencircus

Elk kind heeft zijn eigen interesses en gevoelens. Hierdoor kun je niet voor alle kinderen dezelfde boeken uitkiezen. Het ene kind vindt het bijvoorbeeld fijn om te luisteren naar een sprookje. Andere kinderen willen juist luisteren naar Superjuffie 8 - Superjuffie en het apencircusverhalen over herkenbare situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verhalen over schoolsituaties of samenspelen. Het is tevens belangrijk om rekening te houden met verschillende doelgroepen. Soms kun je gemakkelijk een kinderboek uitkiezen, omdat je kind houdt van een bepaalde boekenreeks. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen uit de reeks Superjuffie? Dan raden we Superjuffie 8 – Superjuffie en het apencircus aan. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die van de reeks Superjuffie houden.

Superjuffie 8 – Superjuffie en het apencircus gaat over de leukste juf van Nederland. Het is zomervakantie en er is een circus in de stad. In dit circus zijn er geen dieren, omdat wilde dieren verboden zijn in het circus. Juf Josje en Hakim bezoeken het circus. Kinderen zijn in en om het circus te vinden. Hierdoor raken ze midden in de zomer in een nieuw avontuur verzeild. Doordat het vakantie is, denkt juf Josje meester Snor niet te zien. Toch ziet ze hem vaker dan haar lief is. Het lijkt erop alsof meester Snor ergens mee in zijn maag zit. Uiteindelijk komt juf Josje erachter waar hij mee zit. Nu komt ze voor een moeilijke keuze te staan. Ze weet niet of ze hem moet helpen of niet…

Eigenschappen van het boek Superjuffie 8 – Superjuffie en het apencircus:

2. De Grijze Jager 1 – De Grijze Jager Boek 1 – De ruïnes van Gorlan

Iedereen heeft dromen. Sommige mensen hebben dromen die gemakkelijk verwezenlijkt kunnen worden. Weer anderen hebben minder realistische dromen. Het belangrijke is dat we er steeds naar streven om onze dromen te verwezenlijken. De Grijze Jager 1 - De Grijze Jager Boek 1 - De ruïnes van GorlanZo blijven we hoop hebben in het leven en zetten we, ondanks tegenslagen, alsmaar door. Wil je deze levensles door middel van het beste luisterboek voor kinderen aan jouw kind leren? Kies dan voor het luisterboek De Grijze Jager 1 – De Grijze Jager Boek 1 – De ruïnes van Gorlan. Doordat het boek gaat over achter je dromen aangaan, is het wellicht het beste luisterboek voor kinderen.

De Grijze Jager 1 – De Grijze Jager Boek 1 – De ruïnes van Gorlan gaat over Will. Hij is klein voor zijn leeftijd, maar is daarnaast ook snel en vlug van begrip. Zijn droom is om ridder te worden, net als zijn vader die hij nooit heeft gekend. Wanneer hij wordt afgewezen voor de vechtschool van kasteel Redmond, is Will hevig teleurgesteld. Hij wordt in plaats daarvan toegewezen aan Halt, een mysterieuze jager. Halt’s grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen. Will leert met enige weerzin om de geheime wapens van een jager te gebruiken. Echter, hij verlangt nog altijd naar een zwart en stoer strijdpaard. Samen met Halt gaat Will op een geheimemissie om de moord van de koning te voorkomen. Hij ontdekt hierbij dat de wapens van een jager toch niet zo slecht zijn.

Eigenschappen van het boek De Grijze Jager 1 – De Grijze Jager Boek 1 – De ruïnes van Gorlan:

3. Mees Kees – De rekenrap

Door de jaren heen is gebleken dat veel kinderen genieten van boeken uit boekenreeksen. Hierdoor beleven ze namelijk steeds nieuwe avonturen met hun favoriete personages. Tegenwoordig zijn er ook van diverse boekenreeksen Mees Kees - De rekenrapluisterboeken beschikbaar. Je kind kan dus ook zonder jou erbij genieten van prachtige voorgelezen verhalen. Is je kind een fan van de reeks Mees Kees? Deze reeks gaat over een jonge bijna-leerkracht, genaamd Kees. Hij is nog stagiair, maar kan al enorm goed lesgeven. Is het beste luisterboek voor kinderen volgens jou een boek over deze meester? Dan kun je kiezen voor Mees Kees – De rekenrap. Dit luisterboek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die dol zijn op de reeks Mees Kees.

In dit verhaal valt mees Kees in. Hij zal aan het slot van het jaar bovendien met zijn klas de musical verzorgen. Mees Kees krijgt een briljant idee. Hierbij gaat het om een alternatief voor de musical. Alleen mag de directrice niet weten wat hij en zijn leerlingen van plan zijn. Het is de bedoeling dat de klas een rap zal doen. Superrapper PéPé komt hen daarom helpen. Ondertussen gaat het gewone schoolleven door. In deze periode bedenkt mees Kees allerlei (rap)spelletjes om moeilijke woorden te leren en hoofdbrekend voor hoofdrekenen te lijf te gaan. Dit is het derde deel uit de reeks en wordt verteld vanuit Tobias, die helemaal weg is van mees Kees.

Eigenschappen van het boek Mees Kees – De rekenrap:

4. Professor S. en de verslaafde koning

Sommige verhaalboeken geven je zoveel informatie over een bepaald onderwerp, dat ze lijken op informatieve boeken. Echter, als het verhaal interessant in elkaar is gezet, maakt dit niet uit. Je geniet namelijk van het verhaal en tegelijkertijd Professor S. en de verslaafde koningleer je nieuwe dingen. Klinkt een dergelijk informatief verhaalboek als het beste luisterboek voor kinderen? Dan raden wij het boek Professor S. en de verslaafde koning aan. Dit boek is het beste luisterboek voor kinderen die iets nieuws willen leren terwijl ze van een verhaal genieten. Het verhaal is namelijk interessant, maar tegelijkertijd informatief. Zo kom je achter allerlei hersenfeitjes met begrijpelijke uitleg. Het verhaal sluit bovendien aan bij de actualiteit met onze zorgen over te veel schermtijd en de gevolgen daarvan.

Professor S. en de verslaafde koning gaat over Brian en Zhé. De opa van Zhé, de bekende professor S., is zoek. Daarom gaan de 2 jongeren samen met hondje Pavlov naar hem op zoek. Uiteindelijk belanden ze met opa’s tijdraket in een vreemd, futuristisch land dat Breinstein heet. In dit land in de toekomst leeft iedereen met allerlei handige snufjes. Toch gaat het er niet goed. Dit komt doordat koning Lobulus de Tweede verslaafd is aan videogames. Hij regeert daardoor het land niet meer. Professor S. wil deze koning helpen en legt daarom uit hoe een verslaving werkt. Tijdens de zoektocht naar de professor komen Brian, Zhé en Pavlov de gekste mensen tegen, met nog gekkere namen. Breinstein is een merkwaardig land. Hoe zal het gezelschap er weer uitkomen?

Eigenschappen van het boek Professor S. en de verslaafde koning:

5. Een krokodil in de heg

Voor jonge kinderen zijn veel aspecten van het leven nog nieuw en spannend. Daarom willen deze kinderen steeds meer weten. Ze stellen onder andere vragen over de seizoenen, over jaarlijkse evenementen en ook over dieren. Het dierenrijkEen krokodil in de heg is namelijk voor veel kinderen zeer interessant. Daarom zijn er ook enorm veel kinderboeken over dieren geschreven. Is jouw kind ook zo dol op dieren? Moet het beste luisterboek voor kinderen daarom over dieren gaan? Laat je kind dan luisteren naar het voorgelezen verhaal Een krokodil in de heg. Dit boekje is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die van het dierenrijk houden.

In het boek Een krokodil in de heg ontdekken Eefje, Mark en hun hond Boef verschillende beestjes in de tuin. Om de beestjes beter te bestuderen maken ze daarom een dierentuin van takjes en stenen. Het lieveheersbeestje, de regenworm en de pissebed mogen wonen in deze dierentuin. Op een bepaald moment komt mama de dierentuin bekijken. Zij ziet dat alle bewoners zijn verdwenen. In de heg heeft een merelpaar een nestje gebouwd. De eitjes in het nestje zijn net uitgekomen. Mark en Eefje kijken vol belangstelling naar deze vogeltjes. Echter, ook Snoetje de poes is geïnteresseerd in de jonge merels. In de winter komt er een bijzondere gast in de tuin, namelijk een egel. Eigenlijk gaat dit boek over het verloop van de seizoenen en het hiermee samenhangende gedrag van grotere en kleinere dieren.

Eigenschappen van het boek Een krokodil in de heg: