Als je na 1963 geboren bent, dan kun je Nijntje waarschijnlijk niet meer wegdenken uit je kindertijd. Dit konijntje is zeer herkenbaar voor jonge kinderen. Vele andere boeken verliezen hun relevantie na een tijdje. Dit is echter niet het geval bij Nijntje. Ze maakt immers allerlei dagelijkse dingen mee zoals naar de speeltuin gaan. Hierdoor blijft het boekje relevant. De illustraties in de boekjes zijn bovendien speciaal gericht op kindertjes. Daarom zijn ze eenvoudig, maar toch schattig. Kinderen vinden het prettig om de illustraties te bekijken en te luisteren terwijl je de herkenbare verhaaltjes voorleest. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek voor jouw kind? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij vertellen je namelijk over de meest populaire varianten van dit moment. Hierdoor kun je gemakkelijk het beste Nijntje boek voor jouw kleine spruit uitkiezen.

Beste Nijntje boek van 2020

Het uitkiezen van een nieuw kinderboek kan moeilijk zijn. Er zijn immers veel factoren waar je rekening mee houdt. Zo let je op de doelgroep, het genre en het thema van het gewenste boek. Door na te gaan wat het kind op dat moment doorstaat, kun je een gepast boek uitkiezen. Momenteel ben je op zoek naar het beste Nijntje boek. Je hebt de reikwijdte dus al enigszins beperkt. Hierdoor is het wat eenvoudiger om een boekje uit te kiezen. Je hoeft immers niet meer te letten op de doelgroep. Waar je wel rekening mee houdt is het thema van het boekje. Je kunt je kind namelijk allerlei nieuwe dingen leren door Nijntje boeken voor te lezen. Om je op weg te helpen, hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Door dit artikel te lezen kun je dus snel en gemakkelijk het beste Nijntje boek selecteren.

1. Kerstmis

Voor jonge kinderen is vrijwel alles wat er om hen heen gebeurt een avontuur. Ze hebben namelijk nog geen levenservaring. Daardoor is zelfs de overgang van herfst naar winter uniek voor hen. Ook allerlei gewoonten van volwassenen vinden kinderen raar Kerstmisof spannend. Ze begrijpen namelijk niet waarom er rond de Kersttijd cadeautjes worden uitgewisseld. Al deze zaken leer jij als ouder aan hen. Wil je je kind alvast voorbereiden op de Kerstdagen? Dan is het beste Nijntje boek voor jouw kind het boekje met de naam Kerstmis. Hoewel dit boekje eigenlijk niet over Nijntje gaat, is het in dezelfde tekenstijl uitgebeeld. Hierdoor is het boekje toch ideaal voor Nijntje liefhebbers. Voor jouw kind is dit wellicht het beste Nijntje boek.

In het boekje Kerstmis is er gezorgd voor een prachtige beschrijving van het kerstverhaal. Het leuke van dit boekje is bovendien dat het verhaal op eenvoudige wijze wordt verteld. Hierdoor kun je het boekje ook voorlezen aan jonge kinderen. Bij het ontwikkelen van dit boekje is er verwezen naar het evangelie en naar de herders van Lucas. Echter, deze vertelling is gecombineerd met de wijzen uit het Oosten die bij Mattheus genoemd worden. Hoewel het boekje verwijst naar verhalen uit de bijbel, zijn enkele elementen veranderd om het boek kindvriendelijk te maken. Zo zijn de drie wijzen nu drie wijze koningen geworden. Daarnaast zijn Herodus en de kindermoord in Bethlehem niet vermeld.

Eigenschappen van het boek Kerstmis:

2. Lieve oma Pluis

De meeste kinderen zijn dol op hun grootouders. Daarom willen ze vaak bij hen op bezoek gaan en zelfs bij hen logeren. Het komt echter weleens voor dat grootouders overlijden wanneer hun kleinkinderen nog jong zijn. Dit verdriet is moeilijk te verwerken, zelfs als de kinderen Lieve oma Pluiste jong zijn om de dood te begrijpen. Echter, als de grootmoeder/grootvader van je kind overlijdt, is het belangrijk om met het kind te praten over deze gebeurtenis. Wil je dit door middel van een verhaal doen? Dan is het beste Nijntje boek voor jou een boekje over het overlijden van een grootouder. Wij kennen een dergelijk boekje dat in kinderlijke taal is geschreven. Hier verwijzen we naar het boekje Lieve oma Pluis.

Wij vinden dat het boek Lieve oma Pluis ideaal is voor kinderen wiens grootouder pas is overleden. Daarom is dit boekje wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind. In het boek is oma Pluis pas doodgegaan. Dit verlies zorgt voor veel verdriet bij Nijntje. Echter, het leven gaat door. We moeten dus omgaan met het verlies. Nijntje gaat er op haar manier mee om. Daarom zet ze bloemen op het graf van haar oma. Ze geeft daarmee aan dat ze van oma hield. In het boekje wordt er ook gesproken over oma die thuis wordt opgebaard en hoe de begrafenis plaatsvindt. Je kind is dus goed voorbereid op de begrafenis van een overleden grootouder. Dit boekje beschrijft een moeilijk thema op lichtvoetige en directe wijze.

Eigenschappen van het boek Lieve oma Pluis:

3. Nijntje logeert bij opa en oma

We hebben het zojuist gehad over een boekje over de dood. Gelukkig is de oma van Nijntje in andere boekjes niet dood. Het ligt dus aan jou om na te gaan welk onderwerp relevant is voor je kind. De meeste ouders proberen genoeg tijd met hun kinderen door te brengen. Nijntje logeert bij opa en omaDaarom gaan kinderen meestal niet op jonge leeftijd bij anderen logeren. Echter, als je kind een goede band heeft met zijn/haar grootouders, dan laat je het kind wellicht op jonge leeftijd bij de grootouders logeren. Wil je je kind voorbereiden op een dergelijke ervaring? Dan is het beste Nijntje boek voor jou het boek Nijntje logeert bij opa en oma.

Het boek Nijntje logeert bij opa en oma is wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind. Dit boekje bereid je kind immers voor op logeren bij zijn/haar grootouders. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, gaat Nijntje in dit boek bij haar grootouders logeren. Ze gaat echter niet alleen. Beer gaat namelijk ook mee. Het leuke van dit boekje is dat het geen traditioneel voorleesboek is. Het boekje zit namelijk vol kleurrijke prenten. Deze kan je kind vol plezier bekijken. Echter, het boek bevat ook 6 puzzels, die in moeilijkheidsgraad oplopen. Zo kun je je kind gezellig bezighouden. Twee van de puzzels in het boek bevatten 4 stukken. Er zijn tevens twee puzzels van 6 stukken en twee puzzels van 9 stukken. Samen vormen de puzzels het verhaaltje over bij oma en opa logeren.

Eigenschappen van het boek Nijntje logeert bij opa en oma:

4. Naar bed met Nijntje

De meeste ouders vinden bedtijd maar niets. Dit heeft vaak te maken met het feit dat de meeste kinderen niet naar bed willen gaan. Echter, je kind moet een bepaald aantal uur per nacht slapen. Daarom is er een vaste tijd voor het slapengaan. Omdat ook auteurs weten Naar bed met Nijntjedat je kind in bed krijgen moeilijk kan zijn, zijn er veel boekjes over slapengaan. Dit geldt ook voor boekjes over Nijntje. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek over slapengaan? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een populair boekje over dit konijntje, waarbij het bijna bedtijd is voor Nijntje. Het boekje waar we naar verwijzen heet Naar bed met Nijntje. Dit boek is wellicht het beste Nijntje boek over slapengaan.

In het boek Naar bed met Nijntje is het bijna bedtijd voor Nijntje. Jij kunt erachter komen wat dit konijntje doet voor het slapengaan. Zij heeft namelijk ook een nachtritueel. Eerst gaat ze aan tafel. Vervolgens trekt ze haar pyjama aan, poetst haar tanden en dan lezen haar ouders een boekje voor. Hierna is het tijd om naar bed te gaan. Dan mag Nijntje fijn dromen. Het vrolijke boekje laat aan kinderen zien dat ook hun favoriete konijntje Nijntje ’s nachts naar bed gaat. Als je dit boekje voorleest voor het slapengaan, is de kans groot dat je kind zonder geklaag naar bed gaat. Op elke spread in het boekje is er een makkelijk te openen flap. Hierdoor kunnen jonge luisteraars de flapjes zelf openmaken.

Eigenschappen van het boek Naar bed met Nijntje:

5. Nijntje op de boerderij

Boeken over Nijntje zijn perfect om je kind nieuwe dingen te leren. Je kunt je kind met deze boeken bijvoorbeeld voorbereiden op de komst van een broertje of zusje. Er zijn ook Nijntje boeken die je kind gewoon nieuwe woordjes leren. Je kunt zelfs kiezen voor kijk- en Nijntje op de boerderijaanwijsboekjes over Nijntje en haar familie en vrienden. Voor elke gelegenheid is er een geschikt Nijntje boek. Wil je dat je kind weet hoe bepaalde dieren aanvoelen? Dan hoef je geen dierentuin of boerderij te bezoeken. Er is namelijk ook een Nijntje voelboek over boerderijdieren geschreven. Klinkt dat boek als het beste Nijntje boek voor jouw kind? Dan is het boek Nijntje op de boerderij perfect voor jouw kind. Dit boekje is het beste Nijntje boek voor kinderen die willen weten hoe boerderijdieren aanvoelen.

Wij vinden dat het boek Nijntje op de boerderij een aanrader is. Je kunt namelijk een zachte vacht voelen en vervolgens erachter komen van welk dier deze vacht is. Hoe werkt dat precies? In het boekje is Nijntje op de boerderij. Daar ziet ze steeds een stukje van een dier. Ze vraagt zich vervolgens af welk dier het zou kunnen zijn. Je kind ontdekt en voelt dus samen met Nijntje welke dieren er op een boerderij voorkomen. Op sommige pagina zijn er extra aanwijzingen zoals “boe, hoort Nijntje”. Je kind kan dan raden dat het om een koe gaat.

Eigenschappen van het boek Nijntje op de boerderij: