Naarmate kinderen ouder worden, denken ze anders. Ook gedragen ze zich anders en hun interesses veranderen. Het is hierdoor wat moeilijker om hen te peilen. Echter, je kunt hen nog altijd stimuleren om te lezen. Voor hen zijn er namelijk andere boeken geschreven dan voor kleine kinderen. Hierdoor vind je onderwerpen en thema’s die tieners aantrekkelijk vinden. Zoek je daarom naar de beste tiener boeken van het jaar? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over een verzameling boeken die ideaal is voor tieners. Er zijn bovendien uiteenlopende onderwerpen waardoor elke tiener aan zijn/haar trekken komt. Zo zijn er boeken over zelfvertrouwen, over bijna onmogelijke en spannende situaties, liefde enzovoorts. Ontdek dus snel de beste tiener boeken en kies een passend boek uit!

Beste tiener boeken van 2019

Tieners worden verliefd, gaan relaties aan en worden geconfronteerd met volwassen worden. Zo ontdekken ze hoe stress aanvoelt, krijgen ze te kampen met groepsdruk, faalangst prestatieangst, woede, enzovoorts. Het volwassen worden lijkt dus niet meer zo ideaal als wat ze hadden gedacht. Soms wordt het allemaal eventjes teveel en dan willen sommige tieners het liefst weer klein zijn. Daarom zijn er boeken geschreven over allerlei onderwerpen. Tieners zien dan hoe ze wel of juist niet moeten handelen in bepaalde situaties. In deze lijst met de beste tiener boeken vind je dus vast wel een boek dat bij je kind past. Om je op weg te helpen, hebben we bovendien alle boeken uit deze top 5 gerecenseerd. Je ontdekt dus meteen waar de boeken over gaan. Zo kun je gemakkelijk een van de beste tiener boeken voor je kind kopen.

1. Escape Room

Hoe ziet een typisch tienerleven eruit? Er is meestal een bloedmooi meisje dat verliefd is op een knap uitziende jongen. In veel gevallen heeft deze jongen geen interesse in het knappe meisje. Soms is deze situatie omgekeerd. Daarnaast is er in dezelfde klas vaak ook een verlegen individu. Escape RoomHier kan het gaan om een jongen of een meisje. Soms zijn er ook kinderen bij met grote geheimen, waar niemand achter mag komen. Komt zo’n gezelschap je bekend voor? Dan wil je waarschijnlijk graag een boek hierover lezen. Voor jou is daarom Escape Room een van de beste tiener boeken. Het boek beschrijft het avontuur van dergelijke personages.

In dit boek zijn er ook 4 hoofdfiguren. Het bloedmooie meisje heet Alissa. De knappe jongen heet Milas. Echter, zijn vader is overleden en hij wil daar het liefst niet over praten. Daarnaast gaat het verhaal over het verlegen meisje Mint en Sky, de jongen met een groot geheim. Het viertal gaat in het boek naar een Escape Room. In dit spel is het de bedoeling dat ze binnen 60 minuten ontsnappen uit een kamer. Wat zij niet weten is dat de persoon die hen opsluit, niet van plan is hen te laten gaan. Eén van de jongeren is het doelwit. Wie zal het zijn? Zal het viertal ontsnappen? Daar kom je achter als je een van de beste tiener boeken, Escape Room, leest!

Eigenschappen van het boek Escape Room:

2. Has#tag

Soms maken we dingen mee die onze hele kijk op de wereld veranderen. Hierdoor verandert soms ook ons gedrag. Dit kan positief, maar ook super negatief zijn. Dit thema komt goed tot uiting in het boek Has#tag, dat behoort tot de beste tiener boeken van het jaar. Het verhaal gaat over Marie. Has#tagZij is 17 jaar oud. Vanwege een traumatische gebeurtenis is deze jongedame haar zelfvertrouwen kwijt. Dit weet zelfs haar beste vriendin Chloé niet. Nu wil Marie haar problemen vergeten. Om dat gedaan te krijgen, kleedt ze zich uitdagend. Hierdoor trekt Marie met haar sexy uiterlijk en kleding veel aandacht van jongens.

Dankzij deze aandacht lukt het Marie om haar problemen tijdelijk te vergeten. Alles verandert wanneer ze op Facebook via de chat kennis maakt met Anton. Deze nieuwe virtuele vriend wint stap voor stap haar vertrouwen. Echter, het blijkt dat Anton niet is wie hij zegt dat hij is. Hij ziet namelijk in Marie een kwetsbaar en naïef meisje. Voor hem is ze een makkelijke prooi. Anton krijgt Marie zelfs zo ver dat ze online naaktfoto’s en filmpjes van zichzelf aan hem stuurt. Is deze jongen echt te vertrouwen? In het boek Has#tag wordt het thema catfishing en sexting bespreekbaar gemaakt. Het boek is daarom een van de beste tiener boeken.

Eigenschappen van het boek Has#tag:

3. After – After 3: Hij hoort bij jou

Sommige personen lezen het liefst boeken die afkomstig zijn uit een boekenreeks. Ze vinden namelijk dat ze reeds een band hebben gevormd met de personages in het boek. Daarom willen ze weten hoe het leven van deze hoofdfiguren wordt voortgezet. Lees jij ook graag boeken uit een reeks? After - After 3 Hij hoort bij jouDan is After – After 3: Hij hoort bij jou een van de beste tiener boeken voor jou. Dit boek maakt deel uit van de boekenreeks After. Deze reeks gaat over de achttienjarige Tessa Young. Zij heeft haar moeder en vriendje achtergelaten om te gaan studeren in Washington. Echter, daar aangekomen ontmoet ze Hardin, een typische “bad boy”. Ze kiest uiteindelijk voor hem met alle gevolgen van dien.

Het boek After – After 3: Hij hoort bij jou is deel 3 uit de reeks. In dit deel is Tessa verward vanwege een confrontatie met haar dakloze vader. De turbulente relatie met Hardin heeft bovendien een enorme impact op haar leven. Hun relatie wordt alleen maar turbulenter wanneer Hardin erachter komt dat Tessa een tijdje in Seattle wil gaan wonen. Daarom probeert Hardin haar op andere gedachten te brengen. Tessa denkt daar anders over. Ze wil namelijk een tijdje afstand van hem nemen, omdat zijn jaloezie en agressiviteit haar frustreren. Tessa blijft ondanks alles toch geduldig en liefdevol. Net als bij de vorige boeken eindigt ook dit deel met een cliffhanger. Is dit boek een van de beste tiener boeken voor jou?

Eigenschappen van het boek After – After 3: Hij hoort bij jou:

4. 54 minuten

Als mens maak je regelmatig plannen. Soms is alles tot in de details uitgewerkt, waardoor je denkt dat niets mis kan gaan. Helaas is de wereld onvoorspelbaar en kan ons van alles overkomen. Dat van alles kan gebeuren is duidelijk te zien in het boek 54 minuten. 54 minutenDit boek behoort tot de beste tiener boeken van het jaar. Als je ziet waar het boek over gaat, dan begrijp je waarom het een van de beste tiener boeken is. Het boek gaat namelijk over de typische eerste schooldag. Kinderen zijn op school en de directeur houdt een toespraak. Na het beëindigen van de toespraak, verwelkomt de directeur alle leerlingen voor het nieuwe semester.

Na ongeveer 2 minuten staan de leerlingen op om naar hun klassen te gaan. Een minuut later ontdekken ze dat de auladeuren niet opengaan. Plotseling begint iemand te schieten. Dit zorgt voor paniek onder de leerlingen. Wanneer blijkt dat een leerling de schutter is, wordt de situatie alleen maar erger. De andere leerlingen ontdekken namelijk tot hun afgrijzen dat ze als ratten in de val zitten. Sommige studenten hebben echter nog meer reden om bang te zijn voor de schutter. Denk je dat de schutter misschien wraak wil nemen op enkele klasgenoten? Daar kom je achter wanneer je het boek 54 minuten leest.

Eigenschappen van het boek 54 minuten:

5. Five feet apart

De meesten van ons kijken alleen naar wat wij zelf meemaken. Hierdoor denken we, wanneer er iets vervelends gebeurd, dat wij het ’t slechts hebben. Dit is vaak echter niet het geval. Er zijn anderen die veel ergere dingen meemaken. Dit geldt ook voor relaties, vooral tienerrelaties. Five feet apartDe jongeren denken dat al bij de eerste ruzie dat de relatie het niet zal overleven. Wil je kinderen laten zien dat zelfs ingewikkeldere relaties het kunnen overleven? Vind je boeken in het Engels bovendien aantrekkelijk? Dan is het boek Five feet apart wellicht een van de beste tiener boeken voor jou. Dit boek gaat over een super ingewikkelde relatie.

In het boek is er een koppel. Het tweetal kan niet minder dan een paar voet van elkaar staan zonder hun leven op het spel te zetten. Hoe kun je nou houden van iemand die je nooit kan aanraken? Het verhaal begint bij Stella Grant, die graag de touwtjes in handen heeft. Dit, ondanks ze haar hele leven steeds naar het ziekenhuis moest gaan vanwege haar zieke longen. Omdat ze niet zieker wil worden door bijvoorbeeld infecties, zondert ze zich af. Er is nog een hoofdfiguur in het boek, Will Newman. Hij vindt zijn behandelingen onbelangrijk. Binnenkort is hij achttien en kan hij alle apparaten ontkoppelen. Hij wil namelijk de wereld zien. Will is precies wat Stella niet nodig heeft. Als hij slechts op haar ademt, kan ze haar plek op de transplantatielijst verliezen. “Five feet apart” lijkt plotseling zo ver…

Eigenschappen van het boek Five feet apart: