Baby’s en jonge kinderen ontdekken de wereld op hun eigen manier. Hun manier van ontdekken gaat gepaard met voelen, sabbelen en gooien. Daarom komen voel- en knisperboekjes goed van pas. Dit zijn vaak dikke stoffen en plastic boekjes. Kindertjes zien deze boekjes als oefen- en speelmateriaal. Daar kunnen zij vooral zelf mee ontdekken. Als je echter kiest voor een boekje met een verhaal erbij, dan lees je tegelijkertijd voor. Zo leert het kind beetje bij beetje allerlei nieuwe woordjes. Welk boekje is voor jouw kind het beste voel- en knisperboekje? Dat hangt van jouw voorkeuren en die van het kind af. Er zijn immers enorm veel leuke voel- en knisperboekjes verkrijgbaar. Om je op weg te helpen, vertellen wij je over de populairste varianten van dit moment. Vind hier jouw beste voel- en knisperboekje!

Beste voel- en knisperboekje van 2020

Het vinden van het beste voel- en knisperboekje hoeft niet moeilijk te zijn. De meeste jonge kinderen vinden het al prettig dat je voorleest. Voor hen maakt het onderwerp of thema van het boek minder uit. Daarom is het handig om gewoon een populair boekje uit te kiezen. Hoe kom je erachter welke boekjes op dit moment populair zijn? Wij vertellen je over de populairste voel- en knisperboekjes van dit moment. In dit artikel hebben we een top 5 samengesteld aan de hand van de populariteit van de kinderboekjes. Elk van de boekjes uit deze top 5 hebben we afzonderlijk beschreven. Je weet dus van tevoren wat je kunt verwachten. Vergelijk gemakkelijk de verschillende boekjes met elkaar en kies het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind uit!

1. Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek

Heel jonge kinderen ontdekken de wereld anders dan volwassenen en oudere kinderen. Waar ouderen de wereld ontdekken door nieuwe plekken te bezoeken, is ontdekken voor jonge kinderen super eenvoudig. Jonge kinderen ontdekken de wereldRupsje Nooitgenoeg - Voelboek door middel van aanraking en het bekijken van bijvoorbeeld illustraties. Daarom zie je bij kinderboeken vaak dat er gezorgd is voor leuke afbeeldingen. Is het beste voel- en knisperboekje voor jou een variant die tot de verbeelding van heel jonge kinderen spreekt? Dan kies je voor het boekje Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek. Dit boek is speciaal voor jongere kinderen geschreven. Daarom is er gezorgd voor vele kleuren en vormen.

Het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek is een prachtig voelboek. Hierdoor maken peutertjes kennis met onze kleurrijke wereld. Je merkt dus waarom dit boekje wellicht het beste voel- en knisperboekje voor de allerjongsten is. In het boekje kunnen kinderen bijvoorbeeld de glimmende appel van het rupsje voelen. Ook kunnen ze desgewenst de zachte manen van een leeuw aaien. Hierbij hoeven ze zich geen zorgen te maken dat de leeuw hen aanvalt. Het gaat immers om een geïllustreerde leeuw. Met dit boek leer je kinderen ook kennis maken met de cijfers 1 tot en met 5. De lijnen van deze cijfers kunnen kinderen immers met hun vingers volgen. Onderwerpen die aan bod komen in het boekje zijn woorden, kleuren, dieren, vormen en cijfers.

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek:

2. Raad eens hoeveel ik van je hou

De meeste kinderen hebben een groot inbeeldingsvermogen. Hierdoor is in principe niets onmogelijk in hun wereld. Dit is ook de reden waarom veel kinderen dol zijn op sprookjes. Dergelijke verhalen zijn voor hen namelijk super spannend en Raad eens hoeveel ik van je houonvoorspelbaar. Het prettige van het inbeeldingsvermogen van kinderen is bovendien dat ze zich ook kunnen schuiven in de schoenen van dieren. Een dierenverhaal kan daarom super veel voor een kind betekenen, omdat hij/zij zichzelf terug ziet in het desbetreffend dier. Klinkt daarom een dierenboekje over ouder-kind-liefde als het beste voel- en knisperboekje voor jou? Dan kun je kiezen voor het boek Raad eens hoeveel ik van je hou. Dit boek is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jou. Het boekje gaat namelijk over de liefde die Hazaltje en Grote Haas voor elkaar hebben.

In het boek Raad eens hoeveel ik van je hou stelt Hazeltje een belangrijke vraag aan Grote Haas. Zo moet Grote Haas raden hoeveel Hazeltje van hem houdt. Grote Haas geeft aan dat niet te kunnen raden. Daarom vraagt hij aan Hazeltje “Hoeveel dan wel?”. Hazeltje rekt zijn armen zo ver uit als hij maar kan. Dit overtreft Grote Haas. Er ontstaat dus een soort van “strijd” tussen de twee hazen, waarin beiden laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Steeds gebruiken ze grotere gebaren en voorbeelden. Uiteindelijk zegt Hazeltje “Ik hou van jou helemaal tot aan de Maan”. Hierna valt Hazeltje tevreden in slaap.

Eigenschappen van het boek Raad eens hoeveel ik van je hou:

3. Boer Boris een paard voor Sinterklaas

Veel kinderen kijken uit naar leuke momenten zoals Sinterklaas, Pasen en Kerstmis. Op deze dagen krijgen ze namelijk snoep of cadeautjes. Om deze reden zijn verhaaltjes over dergelijke speciale dagen ook super populair. Zoek je daarom naar Boer Boris een paard voor Sinterklaashet beste voel- en knisperboekje over Sinterklaas? Dan kun je wellicht kiezen voor het boek Boer Boris een paard voor Sinterklaas. Dit boek is voor jou wellicht het beste voel- en knisperboekje over Sinterklaas. Het boek komt namelijk uit de leuke reeks Boer Boris en gaat over Sinterklaas. In het boek is de schimmel van Sinterklaas van de trap gevallen. Daarom schakelt de Sint Boer Boris in. In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen.

Knol voelt zich vereerd. Doordat hij nooit op een dak heeft gelopen, moet hij dit nu oefenen. Daarom laat hij zich op het dak hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Echter, dit blijkt niet zo gemakkelijk al verwacht. Dat komt doordat blijkt dat Knol hoogtevrees heeft. Koe Clara komt te hulp. Denk je dat Knol over zijn hoogtevrees heen zal komen? Als hij namelijk bang is, hoe kan hij Sinterklaas dan helpen? Je ontdekt precies wat er in het leuke verhaal gebeurt, als je het boek leest. Koop Boer Boris een paard voor Sinterklaas dus gauw. Het leuke van dit boek is bovendien dat er is gezorgd voor een origineel rijm.

Eigenschappen van het boek Boer Boris een paard voor Sinterklaas:

4. Nog even een kusje erop

In het leven kan er van alles gebeuren. Dit feit kun je in positieve of juist negatieve zin bekijken. Zo kan er plotseling iets super leuks op je pad komen. Tegelijkertijd kan het ook dat je wegens omstandigheden juist een minder prettige dag hebt. Zelfs Nog even een kusje eropop deze minder prettige dagen, is het belangrijk dat je doorzet. Het leven bestaat immers uit vallen en opstaan. Wil je je kind leren dat hij/zij kan vallen, maar ook weer moet opstaan? Doe je dat door het beste voel- en knisperboekje over dit onderwerp voor te lezen? Kies dan voor het boekje Nog even een kusje erop. Dit lieve boekje gaat over vallen en opstaan. Bovendien is het ideaal voor de jonge iPad-generatie.

In het boekje is Klein Konijn gevallen. Het is dus begrijpelijk dat hij pijn  heeft. Zijn armpje bloedt zelfs. Gelukkig kun jij als (voor)lezer of luisteraar het konijntje helpen. Zo heb je de mogelijkheid om een pleister op de wond te zetten. Dit helpt Klein Konijn wel een beetje, maar hij is nog steeds verdrietig. Daarom help je hem weer op de been. Ook sla je nog even het vuil van zijn kleren. Zo kan het konijntje weer verder gaan. Het leuke van het boekje Nog even een kusje erop is dat het een interactief boekje is. Hierdoor houd je je kind aangenaam bezig terwijl je voorleest. Je behoudt bovendien de aandacht van het kindje.

Eigenschappen van het boek Nog even een kusje erop:

5. Peppa Pig

Vaak vinden kinderen video’s of verhalen over bepaalde personages leuk, omdat ze met de personages meeleven. Dit komt veelal doordat de personages dingen meemaken die voor de kinderen herkenbaar zijn. Een populair varkentje, waar veel kinderenPeppa Pig momenteel van houden, is Peppa. Zij is leuk, lief en stoer. Samen met haar broertje George, Papa en Mama Pig woont ze in een gezellig huisje. Peppa is dol op modderpoelen en avonturen. Gelukkig lopen haar avonturen altijd goed af. Is jouw kind ook zo’n fan van Peppa? Dan kennen wij het beste voel- en knisperboekje voor hem/haar. Het boekje waar we naar verwijzen heet Peppa Pig. Dit boekje is geen traditioneel voorleesboekje, maar een magneetboekje.

Wij vinden dat dit magneetboekje voor fans van Peppa het beste voel- en knisperboekje is. Dit komt doordat het boekje interactief is. Je kind kan dus zijn/haar fantasie de vrije loop laten. Zo creëert hij/zij zelf een verhaal over het leuke varkentje en haar familie. In het boek Peppa Pig doen Peppa en George dingen die ze leuk vinden. Ze bezoeken bijvoorbeeld een museum, gaan naar een verjaardagsfeest en genieten van de zomervakantie. Jij moet hen echter helpen om hun avonturen af te ronden. Dit doe je door de juiste magneten uit te kiezen om de tekeningen af te ronden. Met dit interactieve en educatieve boekje stimuleer je kinderen om zelf te lezen en nieuwe verhalen te bedenken.

Eigenschappen van het boek Peppa Pig: