Als je regelmatig verhalen aan je kind voorleest, kijkt hij/zij er waarschijnlijk naar uit om ook zelf te leren lezen. Dit leren kinderen echter pas in groep 3. Daarvoor leren ze wel al de eerste letters. Zo lukt het hen bijvoorbeeld al om de eerste letter van hun naam te herkennen. Op den duur leren ze ook om hun volledige naam en die van hun ouders te herkennen en te schrijven. Daarom is het belangrijk om voor te blijven lezen aan deze kinderen. Je kunt tijdens het lezen namelijk testen welke letters ze herkennen. Ook is het prettig om te zien hoe iets oudere kinderen zelf allerlei boeken lezen. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan heb je geluk. Wij helpen je namelijk via dit artikel om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar te vinden.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

In je zoektocht naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar kom je verschillende boeken tegen. Hierdoor kan het op een moeilijke opgave lijken om het ideale boek uit te kiezen. Niet iedereen heeft namelijk een beeld van de boeken die deze kinderen interessant vinden. Kinderen die nog niet zelf lezen, vinden vaak voorleesverhalen, prentenboeken en vrolijke zoekboeken interessant. Echter, dit kan van kind tot kind verschillen. Je kunt namelijk ook bijvoorbeeld mysterieboeken, sprookjesboeken en fantasieboeken aan hen voorlezen. We willen je graag helpen om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar te vinden. Daarom hebben we een top 5 samengesteld. Lees dus het artikel en vind hier het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar!

1. Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm

Sommige kinderen zijn dol op sprookjes. Dergelijke verhalen gaan vaak over mooie prinsessen en dappere ridders of prinsen. Echter, er zijn ook sprookjesboeken over dieren. Als je kind dol is op sprookjes over onder andere prinsen en prinsessen, dan heb je geluk. Wij kennen namelijkEr was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar voor jouw kind. Dit boek heet Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm. Aangezien dit boek sprookjes bevat, is het voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het leukste van het boek is bovendien dat het gaat om een bundeling. Je vindt er dus niet slechts 1, maar 7 leuke sprookjes. Hierdoor heb je nog meer (voor)leesplezier.

Doordat de sprookjes in het boek op rijm zijn, vinden kinderen het prettig als je aan hen voorleest. Echter, ook kinderen die al zelf kunnen lezen vinden het boek leuk. Dit komt doordat het gaat om klassieke sprookjes zoals de prinses op de erwt en het lelijke eendje. Andere sprookjes die je tegenkomt zijn de nachtegaal, de wolf en de zeven geitjes en de gelaarsde kat. De klassieke verhaaltjes nemen je kind mee in een achtbaan van humor en drama. Er is bij dit boek bovendien gezorgd voor geestige, maar toch heel sprookjesachtige illustraties. Zo kunnen kinderen zich beter indenken hoe de personages eruit zien. Koop snel het boek Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm!

Eigenschappen van het boek Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm:

2. Het sprookjesboek van De Efteling

Vrijwel elk kind heeft weleens een sprookjesboek gezien. Dergelijke boeken zijn namelijk zeer populair als voorleesboeken. Dit heeft te maken met het feit dat sprookjes zorgen voor een mooie kijk op de wereld. Je krijgt bijvoorbeeld hoop dat die dappere prins je komt redden of dat een Het sprookjesboek van De Eftelingmagische fee je leven verbetert. Ook zorgen dergelijke voorgelezen verhaaltjes vaak voor aangename dromen. Is voor jou daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een sprookjesboek? Dan kun je kiezen voor het boek Het sprookjesboek van De Efteling. Dit boek vinden wij een aanrader, omdat het gaat om een bundeling met sprookjes.

Wij vinden Het sprookjesboek van De Efteling voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Dit boek bevat namelijk alle sprookjes uit de Efteling. Denk maar aan verhalen zoals Assepoester, de Trollenkoning, Vrouw Holle en de Indische waterlelies. In het boek staan er bovendien prachtige tekeningen, waar je keer op keer opnieuw naar wil kijken. Hierdoor is het (voor)lezen nog prettiger. Je wil waarschijnlijk weten hoeveel sprookjes er in het boek zitten. In de selectie zitten er maar liefst 34 sprookjes. Daarbij horen de bovengenoemde klassiekers, maar er zijn voor deze uitgave ook een aantal nieuwe verhalen geschreven. Het kabouterdorp is daar één van…

Eigenschappen van het boek Het sprookjesboek van De Efteling:

3. Versjes van Poeh

Er zijn verschillende soorten voorleesboeken. Denk maar aan sprookjesboeken, boeken op rijm en zelfs boeken met versjes. Het is daarom handig om eerst na te gaan waar je kind het meest van houdt. Vervolgens kies je aan de hand daarvan het beste voorleesboek voor kinderen Versjes van Poehvan 5 t/m 7 jaar uit. Wij willen je graag helpen om het ideale boek voor jouw kind te vinden. Is je kind dol op versjes? Houdt hij/zij ook van die liefdevolle Winnie de Poeh? Dan kennen wij het perfecte boek voor jouw kind. We verwijzen hier naar het boek Versjes van Poeh. Dit boek is het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar die fans zijn van Winnie de Poeh.

Wij raden het boek Versjes van Poeh aan alle Winnie de Poeh-fans aan. Het gaat hier namelijk om een bundel met een vertaling van versjes uit de boeken van deze beer. Er is geen beer op aarde die zo goed kan zingen en dichten als Winnie de Poeh. Daarom staan er in dit boek voor al zijn bewonderaars een aantal van zijn versjes. Deze kun je desgewenst zingen, voordragen of gewoon lezen. Bij ieder versje krijg je een beschrijving van de situatie, waarin Winnie de Poeh het liedje zong. Hierdoor begrijpen kinderen de context van de versjes. Bovendien zijn de verschillende versjes prettig leesbaar, dankzij de goede vertaling. Om het boek nog aantrekkelijker te maken, vind je op elke pagina een zwart-wit pentekening.

Eigenschappen van het boek Versjes van Poeh:

4. Allemaal Onzin

Kinderen vinden fantasieverhalen meestal enorm leuk. Dit komt doordat alles mogelijk in dergelijke verhalen. Zo kan een olifant vliegen, kunnen muggen praten en maak je kennis met allerlei wezens. Elk wezen heeft zo zijn eigen unieke karaktereigenschappen. Is een fantasieboek Allemaal Onzinvoor jou daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek Allemaal Onzin. Dit boek is een fantasieboek. Daarom is het voor jou wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Tijdens het voorlezen van dit boek geniet jij er als voorlezer ook van. Het boek bestaat namelijk uit een reeks korte voorleesverhalen over de kleuter Vladimir en zijn fantasievriendjes mannetje Onzin. Het mannetje woont achter het behang van Vladimir’s kamer.

Hoe heeft Vladimir het mannetje dan ontdekt? Vladimir hoorde elke avond als hij in bed lag geritsel. Op een dag hoorde hij “pssst” en er kwam een mannetje tevoorschijn. Dit mannetje was niet groter dan een colaflesje. Het mannetje nam Vladimir vervolgens mee naar Het Land Achter Het Behang. Dit gebeurde meer dan 1 keer. Hierdoor konden de twee vrienden samen gekke en grappige avonturen beleven. Hoewel de “groteriken” van mening zijn dat wat Vladimir over mannetje Onzin vertelt nonsens is, beleeft Vladimir samen met zijn fantasievriendje fantastische en wens-vervullende avonturen. De ontmoetingen zijn soms spannend, maar kunnen ook wel een beetje griezelig zijn. Gelukkig weet de auteur de engere delen heel vriendelijk en met humor te ontzenuwen.

Eigenschappen van het boek Allemaal Onzin:

5. Welkom thuis, Bever!

Veel kinderboeken bevatten levenslessen. Hierdoor lees je de boeken niet alleen voor als ontspanning voor je kind, maar laat je hem/haar ook iets leren. Een populair onderwerp op het gebied van kinderboeken is vriendschap en elkaar helpen. Kinderen moeten namelijk op zo’n Welkom thuis, Bever!jong mogelijke leeftijd gevormd worden. Hierdoor gedragen ze zich ook goed wanneer ze volwassenen zijn. Is een boek over elkaar helpen voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kies je voor het boek Welkom thuis, Bever!. Dit boek vinden wij voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. In het boek wordt er namelijk gesproken over elkaar helpen.

Het boek Welkom thuis, Bever! gaat over Bever. Hij gaat op avontuur. Op een boomstam drijft hij de rivier af. Zo belandt hij in een grote stad. Hoewel dit spannend is, weet Bever niet hoe hij weer thuis kan komen. Gelukkig ontmoet hij Akita de Hond. Akita vaart de wereld rond in zijn luchtballon. Daarom gaan Bever en Akita samen op zoek naar het huis van Bever. Waar zal Bever wonen? Is zijn huis misschien verstopt onder sneeuw? Of woont hij in een nest? Zou het kunnen dat hij op de bodem van de zee woont? Daar kom je achter wanneer je het prentenboek, dat prachtig is geïllustreerd, leest. In het boek ontdek je de woningen van verschillende dieren.

Eigenschappen van het boek Welkom thuis, Bever!: