Lezen is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de hersenen. Je komt bovendien veel te weten over de wereld als je leest. Daarnaast zorgt lezen ervoor dat je kunt ontspannen. Een goed boek haalt je namelijk uit het hier en nu en leidt je naar een nieuwe wereld. Zoek je daarom naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kun je kiezen voor een verhaal over vroeger, schoolavonturen, fantasiewerelden, informatieboeken, enzovoorts. Doordat er zoveel keuzemogelijkheden zijn, kan het moeilijk zijn om het ideale boek uit te kiezen. Daarom kun je uitgaan van de leeftijd van de lezer. Je kunt namelijk vaak ontdekken voor welke doelgroep de boeken geschreven zijn. Wij vergemakkelijken je zoektocht. Lees daarom het artikel en kies het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit.

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020

Er zijn verschillende manieren om het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit te kiezen. De gemakkelijkste manier is door uit te gaan van de leeftijd van het kind. Echter, dit is niet de enige factor die een rol speelt. Je wil namelijk dat het kind van het boek geniet. Daarom is het handig om ook na te gaan welke onderwerpen het kind aantrekken. Weet je niet zo goed waar je voor kunt kiezen? Geen probleem! We hebben namelijk in dit artikel een top 5 voor je samengesteld. Deze boeken zijn allemaal populair onder jonge lezers. Bovendien zijn er in de lijst boeken met verschillende onderwerpen. Je kiest dus gewoon een boek uit waarvan je denkt dat het kind het boek leuk zal vinden. Lees de recensies en kies hier het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit!

1. De waanzinnige boomhut 2 – De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

Sommige kinderen vinden het geweldig om een boek te lezen dat deel uitmaakt van een reeks. Nadat ze namelijk het eerste deel gelezen hebben, kunnen ze het volgende boek lezen. Ze lezen op die manier steeds over hun favoriete personages. De waanzinnige boomhut 2 - De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingenEen boekenreeks die zeer aantrekkelijk is onder jonge lezers is De waanzinnige boomhut. Deze hut heeft veel verdiepingen met allerlei leuke extraatjes. Denk er maar aan dat er een snoepjesmachine in de hut is, die snoepjes in je mond schiet wanneer je trek hebt. In de boomhut is van alles mogelijk. Heeft je kind deel 1 van dit boek al gelezen? Dan is deel 2 voor hem/haar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dit deel heet De waanzinnige boomhut 2 – De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen.

Als je kijkt naar het aantal verdiepingen, dan zie je dat er verdiepingen zijn bijgekomen. In deel 1 bestond de boomhut namelijk slechts uit 13 verdiepingen. Wil je weten waarom het boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar is? In dit deel zijn er nog meer leuke dingen te doen in de boomhut. Zo is er nu een botsautobaan, een arena voor moddergevechten, een ijssalon met 78 smaken en zelfs een skate-ramp. Het ijs uit de salon wordt opgeschept door een robot, die Edward Schephand heet. Wacht niet langer en lees De waanzinnige boomhut 2 – De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen!

Eigenschappen van het boek De waanzinnige boomhut 2 – De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen:

2. Professor S. en de verslaafde koning

Iedereen heeft een eigen smaak. Dit geldt ook voor het uitkiezen van boeken. Waar de een het geweldig vindt om een romantisch boek te lezen, houdt de ander juist van een spannende thriller. Ook de smaken van kinderen verschillen op dit gebied. Professor S. en de verslaafde koningSommige kinderen lezen bijvoorbeeld het liefst boeken met leuke weetjes. Andere kinderen willen echter het liefst een spannend verhaalboek lezen. Houdt jouw kind van spannende, mysterieverhalen? Zoek je voor dit kind naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Kies dan voor het boek Professor S. en de verslaafde koning. Dit boek is een aanrader als je op zoek bent naar een mysterieboek. Daarom is het wellicht voor jouw kind het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Het boek Professor S. en de verslaafde koning gaat over Brian en Zhé. Zhé’s opa, de bekende professor S., is zoek en ze kan hem nergens vinden. Daarom belt ze Brian op om haar te helpen. Hij sluipt het huis uit om samen met Zhé naar professor S. te zoeken. Ook het hondje van Zhé, Pavlov komt mee. Samen belanden ze via opa’s tijdraket in een vreemd land. Dit land heet Breinstein. Iedereen daar leeft met allerlei handige technische snufjes 100 jaar in de toekomst. Toch gaat het er niet goed. Dit komt doordat koning Lobulus de Tweede verslaafd is aan videogames. Hij regeert daarom het land niet meer. Misschien is professor S. ook in Breinstein beland… Hoe kunnen Zhé en Brian hem terugvinden?

Eigenschappen van het boek Professor S. en de verslaafde koning:

3. Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition

De meesten van ons hebben al tenminste 1 keer gehoord van Harry Potter. De boeken én films over deze tovenaar zijn namelijk wereldwijd bekend. Misschien heb jij als volwassene de boeken zelf ook al eens gelezen. Wil je deze literaire wonderen Harry Potter 1 - Harry Potter and the Philosopher's Stone Illustrated Editionook met je kind delen? Dan kennen wij voor hem/haar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. We verwijzen hier naar het boek Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition. Dit boek is voor jouw kind wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dit komt doordat het gaat om het eerste boek over de bekende tovenaar. Het leuke is bovendien dat er bij deze versie van het boek gezorgd is voor stralende illustraties. Zo raken zowel Harry Potter fans als nieuwe lezers gefascineerd.

We vertellen je over de inhoud van Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition. Dit boek gaat over de tovenaar Harry Potter. Hij vertrekt met een speciale trein naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Daar leert hij alles over bezemstelen, toverdranken en monsters. Het klinkt allemaal super leuk totdat blijkt dat een levensgevaarlijke tovenaar zijn aartsvijand is. Deze tovenaar heet Voldemort. Harry Potter moet het in dit deel van het boek opnemen tegen zijn aartsvijand… Denk je dat hij de gevaarlijke tovenaar, die verantwoordelijk is voor de dood van zijn ouders, kan verslaan?

Eigenschappen van het boek Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition:

4. Harry potter boxed set: the complete collection (adult paperback)

We hebben je zojuist verteld over het eerste deel van de Harry Potter boekenreeks. Doordat deze boeken super spannend zijn, willen vele lezers niet wachten totdat het volgende deel wordt bezorgd. Daarom kiezen sommige personen ervoor Harry potter boxed set the complete collection (adult paperback)om de boeken niet los te kopen. Ze schaffen dan de complete reeks in 1 keer aan. Is een complete boekenreeks over Harry Potter volgens jou het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kies je voor Harry potter boxed set: the complete collection (adult paperback). Het leuke hiervan is dat je in 1 keer de complete reeks krijgt. Je kunt dus aan een stuk door alle boeken lezen. Daarom is deze reeks voor jou wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Als je kijkt naar het eerste boek, dan zie je dat Harry Potter denkt dat hij een normale jongen is. Echter, dit verandert wanneer hij mysterieuze brieven krijgt die zijn leven voorgoed veranderen. Hij wordt namelijk meegevoerd naar en ingeschreven aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Nu ontdekt Harry dat hij een tovenaar is. Hij moet echter zijn aartsvijand verslaan. In het tweede deel gebeuren er plotseling mysterieuze en enge dingen. Harry hoort eerst vreemde stemmen en dan verdwijnt het zusje van zijn vriend Ron. Samen proberen ze Ginny, Rons zusje, te vinden. Ook de daarop volgende delen zijn spannend. Er gebeurt steeds iets merkwaardigs. Aarzel dus niet en schaf snel de Harry potter boxed set: the complete collection (adult paperback) aan!

Eigenschappen van het boek Harry potter boxed set: the complete collection (adult paperback):

5. Pokemon

De meesten van ons weten dat er verschillende soorten boeken zijn. Echter, wanneer er over boeken gesproken wordt, denken velen van ons aan verhaalboeken. Deze boeken worden namelijk aanbevolen aan jonge lezers. Toch is het belangrijk te Pokemonweten dat je ook kunt kiezen voor boeken met weetjes, doe-boeken en zelfs kleurboeken. Afhankelijk van jouw voorkeuren kies je voor een boek dat bij je past. Zoek je naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Is het desbetreffend kind een fan van Pokémon? Dan raden we het boek Pokemon aan. Dit boek is voor Pokémon fans wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Als je een kijkje neemt in het boek, dan kom je nog meer te weten over de wereld van Pokémon. Zo zijn er aangepaste en geüpdatet statistieken over meer dan 800 Pokémon in het boek opgenomen. Je komt dus alles te weten over deze lieve, maar soms ook enge wezens. Om het boek Pokemon aantrekkelijker te maken, is er behalve informatie ook gezorgd voor prachtige illustraties. In totaal telt het boek 496 pagina’s. Je weet dus van tevoren dat je veel te weten komt over de verschillende Pokémon. Wat het boek nog interessanter maakt, is het feit dat 64 pagina’s zijn geweid aan de nieuwe Sun en Moon Pokémon.

Eigenschappen van het boek Pokemon: